Goemans | Van Rooy | Plavsic | LesafferAssociatie van advocaten uit Antwerpen

Erfgoed
Erfgoed
De vier vennoten

Historiek en concept van de associatie

De associatie biedt een mix van traditie en expertise aan met vier associés, die in onderscheiden kantoren hun loopbaan hebben opgebouwd.

Meester Filip Goemans heeft gedurende 15 jaar in gerenommeerde, klassieke Brusselse kantoren gewerkt, stagiair en medewerker bij het kantoor Goffin & vennoten en vennoot van het kantoor De Backer, Godfrey, Tanghe.

In 1991 vervoegde hij de balie in Antwerpen met Meester Jef Degrauwe.

In 1999 vormde hij een associatie met Herman Van Rooy, Eric Van Rooy en Emmanuel Plavsic.

Meester Goemans biedt bijstand aan ondernemingen en KMO’s in het brede domein van het ondernemings- en vastgoedrecht en met bovendien de mogelijkheid om dossiers vanuit een internationale invalshoek te benaderen.

Meester Eric Van Rooy genoot zijn opleiding als stagiair en nadien als medewerker in het Franstalige Brusselse advocatenkantoor van Meester François Van der Mensbrugghe.

In 1996 vormde hij met zijn vader Herman Van Rooy het Antwerpse advocatenkantoor Van Rooy & Van Rooy, waartoe op dat ogenblik ook Meester Emmanuel Plavsic, als stagiair van Herman Van Rooy, behoorde.

Naast zijn eigen specialiteiten (o.m. inzake beroepsaansprakelijkheid- en bedrijfsaansprakelijkheidsrecht) heeft Meester Eric Van Rooy ook de traditie voortgezet van zijn vader, die een belangrijke portefeuille van onteigeningen in de Antwerpse regio beheerde.

Meester Emmanuel Plavsic is opgeleid door Meester Herman Van Rooy, in wiens kantoor hij werkzaam was van 1994 tot 2006. In 2013 heeft hij zijn vroegere vennoten opnieuw vervoegd.

Meester Emmanuel Plavsic behandelt stedenbouwdossiers, bouw- en verkavelingsaanvragen en beroepen daarover. Kortom, alle aspecten van het omgevingsrecht alsook onteigeningsdossiers.

Meester Christiaan Lesaffer is van 1994 tot 2005 (senior) medewerker bij Loeff Claeys Verbeke, waar hij stage liep bij Prof. Dr. Leo Neels, alsook bij het advocatenkantoor Allen & Overy.

Van 2005 tot 2009 was hij vennoot bij Ambos Advocaten en van 2010 tot 2012 bij Laurius Advocaten.

Meester Lesaffer is actief in het brede domein van het administratief recht en het vastgoed, alsook het media- en communicatierecht.

De huidige associatie is dus ontstaan en gegroeid in een geest van traditie waarbij – met respect voor ieders expertise – een bijzondere, gezamenlijke deskundigheid inzake het beheer van vastgoeddossiers en andere dossiers wordt aangeboden in al hun facetten.

Contacteer ons